tiistai 4. lokakuuta 2011

Turkista

Mulla on ollut täällä valmiina jo kauan turkki-päivitys ilman kuvia, mutta en oo vaan ehtinyt sitten lisäillä niitä kuvia. Nyt kuitenkin päätin, että hoidan tämän homman pois alta. Elikkäs meijän reissu oli huippu! porukka oli hyvä eikä tullut mitään erimielisyyksiä, vaikka tosiaan suurin osa tytöistä oli ihan tuntemattomia mulle. Kuitenkin, hauskaa oli, vaikka tuntui että hiukset kärsi ihan hulluna siitä merivedestä ja silmätki melkein tippu joka päivä päästä..









Hotellista voin sanoa sen verran, että oli ihan okei. Ekana päivänä meillä meni sähköt meidän huoneesta ja käytiin nukkumassa toisessa huoneessa yksi yö, sitten päästiin takaisin omaan huoneeseen. Ilmastointia ei otettu, eikä sitä kyllä ehkä tarvinnukkaan. Olihan yöt lämpimiä, mutta sitä oli aina niin väsyny, että nukahti samantien. Ainiin ja tosiaan hotellin nimi oli Develi, eli suosittelen kyllä sitä ellei mitään luksusta etsi. Meillä ainakin kaikki oli tyytyväisiä hotelliin. Aamupala oli aika "huono", kyllä sillä hyvin pärjäsi, mutta alko kyllä vimppoina päivinä tulemaan korvista ylös. Tarjolla oli siis leipää, kurkkua,tomaattia ja kananmunia.. joskus myös jotain kummallista kokkelia, kai vuohenjuustoa. :D



Turkista yleensä sitten onkin paljon kerrottavaa. Eniten mulla ärsytti se niiden tapa toimia siellä. Ihan sama minne meni, niin piti olla varuillaan ettei tuu huijatuksi. Käytiin paljon shoppailemassa ja siellähän pitää tinkiä. Oli tosi inhottavaa, kun menet johonkin kauppaan ja luulet ostavasi jotain tosi hyvällä hinnalla, niin toisessa kaupassa on sitten sama tavara puolet halvemmalla. Mekin monesti tingattiin varmaan puoli tuntia ja silti ostettiin liian kalliilla. No kyllä se tinkaaminenkin alkoi kai hieman sujua sitten loppupeleissä, paljon ainakin tuli ostettua kaikkea :)



Clubeilla ei hirveästi käyty. Kerran vain. Silloinkin meitä huijattiin. Perkele! Mentiin siis havanna clubille tjsp. ja siellä tilattiin juomat happy hourin aikaan, eli (2 yhden hinnalla).. No tilattiin siinä yhet drinksut ja sitten tulikin lasku, oltiin vähän silleen, että eikös saatukkaan toisia kaupan päälle. Siinä sitten kyseltiin, että voiko se selittää tämän, että miksei saatu ilmaisia juomia. En oikein vieläkään tiedä mitä se mies selitti, mutta suuttui ja toi meille toiset juomat. Niissä ei sitten ollutkaan varmaan yhtään alkoholia ja yksi toinenkin meidän hotellilta oli käyny samaisella clubilla ja valitteli samasta asiasta. Niin ja jos tajusin oikein miten nää juomat olisi saanut ilmaseksi, niin olisi siis pitänyt sanoa, että "otan kaksi drinkkiä, tuolla happyhourin hinnalla" tms. Muuten clubi oli kyllä siisti ja oli myös aika hurjaa kun sisäänmentäessä piti mennä sellasen metallipaljastimen läpi.




Yleensä ruoka oli tosi hyvää! Käytiin joka päivä syömässä jossain ulkona. Hintataso oli hieman halvempi kuin Suomessa, kebabrullia sai jostain 5 liiralla, eli n. parilla eurolla. Ne ei kuitenkaan ollu semmosia jättimäisiä niin kuin täällä Suomessa. 




Suosittelen kyllä Turkissa käymistä jokaiselle, varsinki niille jotka tahtoo aurinkoa! Jos tahtoo nähdä sitä oikeata turkkilaista kulttuuria niin ehkä lomakohteeksi sitten Istanbul, tuo Alanya oli kyllä sellainen, että ei tarvi edes englantia osata niin pärjää. En kuitenkaan itse vähään aikaan tahdo uudestaan, vaan tahtoisin ehkä vuorostaan jonnekkin kaupunkilomalle :)

turkkilainen kana

Eliisan kans :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti